11/9/23

Εργαστήρια Γραφής και Ανάγνωσης Booktalks: Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2023

 




Τρίτος χρόνος για τα Εργαστήρια Γραφής και Ανάγνωσης του Booktalks (Αρτέμιδος 47, Π. Φάληρο). Τα εργαστήρια μας γίνονται τόσο διαδικτυακά μέσω zoom, όσο και διά ζώσης στον χώρο του βιβλιοπωλείου μας: 


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

 

Ø Σκοπός και τρόπος διεξαγωγής

Σκοπός των εργαστηρίων γραφής είναι η εξοικείωση με τα βασικά στοιχεία του γραψίματος: τους ήρωες, τους αφηγητές, τον χρόνο, τον τόπο κ.οκ. Εκκινώντας από τη μικρή φόρμα και καταλήγοντας στη μεγάλη, μαθαίνουμε πώς δομείται ένα μικροδιήγημα, ένα διήγημα, μια νουβέλα και τελικά ένα μυθιστόρημα.

Ø Σε ποιους απευθύνεται

Σε αυτούς που ήδη γράφουν και θα ήθελαν να ασχοληθούν συστηματικά με τη λογοτεχνία και τη γραφή. Σε όσους είναι φανατικοί αναγνώστες και θα ήθελαν να δοκιμαστούν και στη γραφή.



 Διαδικτυακά μέσω zoom κάθε Τετάρτη 7-10 μ.μ., ξεκινώντας από την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 και για δέκα συναντήσεις.

 

Το συνολικό κόστος και για τις δέκα συναντήσεις θα είναι 200 ευρώ προκαταβολικά ή 220 ευρώ σε δύο δόσεις και για τις δέκα τρίωρες συναντήσεις

Για πληροφορίες αλλά και να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε μαζί μας στα 2109802520, info@booktalks.gr και kmalakate@gmail.com.

 

* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

* Οι δεύτεροι και οι τρίτοι κύκλοι συνεχίζουν κανονικά και απευθύνονται σε αυτούς που έχουν ολοκληρώσει τους αμέσως προηγούμενους κύκλους.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΑΚΑΤΕ

 

Η Κατερίνα Μαλακατέ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και σπούδασε Φαρμακευτική στο ΕΚΠΑ σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το 2009 ξεκίνησε το ιστολόγιο Διαβάζοντας κι έκτοτε αναρτώνται εκεί αδιαλείπτως κριτικές της για βιβλία. Από το 2011 διαχειρίζεται την ομώνυμη βιβλιοφιλική ομάδα στο Facebook. Το 2013 (συν)δημιούργησε το βιβλιοπωλείο-καφέ Booktalks. Εκείνη τη χρονιά εκδόθηκε και η νουβέλα «Κανείς δεν θέλει να πεθάνει». Το 2014 ξεκίνησε η ραδιοφωνική εκπομπή Διαβάζοντας στον amagi radio, που κράτησε πέντε περίπου χρόνια. Από την εκπομπή πέρασαν δεκάδες άνθρωποι του βιβλίου, συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, εκδότες. Είναι συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης και των Εργαστηρίων Γραφής του βιβλιοπωλείου. Το 2016 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα «Το Σχέδιο» από τις εκδόσεις Μελάνι, ενώ το 2020 το δεύτερο, με τίτλο «Χωρίς πρόσωπο» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο..  Έχει Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής (ΕΑΠ/ Πανεπιστήμιο Φλώρινας).

 

  

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023


Ø Σκοπός και τρόπος διεξαγωγής

Σκοπός των εργαστηρίων ανάγνωσης είναι η συστηματική αναγνωστική εμπειρία και η εμβάθυνση στα κείμενα. Με την καθοδήγηση της εισηγήτριας αλλάζει ο τρόπος διαβάσματος μα και ο τρόπος που διαλέγει κανείς το επόμενο βιβλίο.

Ø Σε ποιους απευθύνεται

Σε όσους αγαπούν τη λογοτεχνία


                    v Διαδικτυακά μέσω zoom κάθε Τρίτη 8:30-10:30 μ.μ., ξεκινώντας από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 και για δέκα συναντήσεις.


v Δια ζώσης στο βιβλιοπωλείο κάθε Πέμπτη 5:30-7:30μ.μ. ξεκινώντας από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και για δέκα συναντήσεις.


Το συνολικό κόστος και για τις δέκα συναντήσεις θα είναι 140 ευρώ προκαταβολικά ή 150 ευρώ σε δύο δόσεις και για τις δέκα δίωρες συναντήσεις

 

Για πληροφορίες αλλά και να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε μαζί μας στα 2109802520, info@booktalks.gr και kmalakate@gmail.com.

 

* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

* οι 2οι, 3οι, 4οι κύκλοι συνεχίζουν κανονικά και απευθύνονται σε αυτούς που έχουν ολοκληρώσει τους αμέσως προηγούμενους κύκλους


ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Νομικά στο ΕΚΠΑ, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο ΕΑΠ Αργυροχρυσοχοΐα στο ενδιάμεσο-, έκανε και αρκετά συναφή και μη σεμινάρια στο ΕΚΠΑ, στο ΕΚΕΒΙ, σε διάφορα ΙΕΚ ,σε ΟΤΑ και αλλού (πχ Μικρογλυπτικής, Κοσμήματος, Βιβλιοδεσίας, Ιστορίας της Τέχνης, Ιστορίας της Λογοτεχνίας, Επιμέλειας και Διόρθωσης Κειμένου, Εκπαίδευσης Ενηλίκων κ.ά).

Ήταν ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείο Degas απ’ όπου προέκυψαν στιβαρές φιλίες και όμορφες δραστηριότητες: το 2007 η Λέσχη Ανάγνωσης Degas,το 2010 το http://lesxianagnosisbiblioudegas.blogspot.com, λίγο μετά η Λέσχη Ανάγνωσης των Βιβλιοταξιδευτών και στη συνέχεια η Λέσχη Ανάγνωσης Πεζογραφίας στο Πατάρι του Κέδρου, πολλές παρουσιάσεις βιβλίων, αρθρογραφία βιβλιοκριτική σε αξιόλογα έντυπα κτλ.