23/9/10

Από μνήμης

Με αφορμή κάποια σχόλια συνειδητοποίησα πως αυτό το μπλογκ δεν έχει ένα σεντούκι, μια παλιά ντιβανοκασέλα από όπου τα παλιά διαβάσματά μου θα βγαίνουν από καιρό σε καιρό για να σας στοιχειώσουν. Έτσι, από το αριστερό πλάι λείπουν βιβλία και συγγραφείς σημαντικά και αγαπημένα. Δεν ξέρω γιατί, μάλλον δεν είμαι έτοιμη ακόμα να το κάνω. Λείπει ας πούμε ο Μάρκες, ο Μπόρχες, ο Πόε, ο Μούζιλ, κι άλλοι πολλοί.

Από την άλλη έχω έλλειμα μνήμης εντυπωσιακό ως προος την ακρίβεια της πλοκής πολλών βιβλίων. Μετά την ανάγνωση κι όταν κατακαθίσει ο... κουρνιαχτός μένει συχνά μονάχα η αίσθηση. Μη με ρωτήσετε γιατί, έτσι λειτουργούσε ο εγκέφαλος μου από το σχολείο ακόμα. "Πες Κατερινούλα τί έχετε σήμερα ιστορία;" Η μικρή Κατερινούλα έλεγε 4-5 φράσεις, το βιβλίο είχε 3 σελίδες. Κι άρχιζαν οι γκρίνιες.
Μιας όμως και πιστεύω πως το μπλογκ αυτό δεν θα είναι ποτέ ολοκληρωμένο εργαλείο ούτε για μένα ούτε για κανέναν άλλο αν δεν υπάρχει και μια τέτοια ενότητα, θα σας ειδοποιώ κάθε φορά που θα το κάνω. Για να είστε σίγουροι για την ανακρίβεια των λεπτομερειών και τη σπουδαιότητα του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου