31/12/17

Βαθμολογώντας τα βιβλία που διάβασα το 2017




Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που δεν έγραψα εδώ για όλα τα λογοτεχνικά βιβλία που διάβασα. Μου έκανε καλό η διακοπή, η απαλλαγή από την υποχρέωση. Όμως τώρα ο απολογισμός της χρονιάς μοιάζει περίεργος, δεν είμαι σίγουρη πως θέλω να βαθμολογήσω βιβλία για τα οποία δεν έχω γράψει, ο βαθμός θα είναι άδικος. Ούτε όμως θέλω να τα αφήσω τελείως εκτός. Οπότε θα συμβιβαστώ, θα τα βάλω στη λίστα, αλλά δεν θα δώσω βαθμό. Εξάλλου για κάποια από αυτά σίγουρα θα γράψω στο μέλλον. 



H χρονιά μου ήταν μάλλον φτωχή σε αριθμούς, όμως κάποια από τα βιβλία που διάβασα ήταν εκπληκτικά. "Ο Στόουνερ", Το "Καραβοφάναρο σε μαύρο νερό", "Η Ρεαλιστική Τριλογία", το "Illska", "Ο Γατόπαρδος", το "Δεν γίνονται αυτά εδώ", "Ο Μάστορας", "Οι Κονδυλοφόροι", "Οι τυφλοί", "Ο Αλλόκοτος Ελληνισμός", το "Αλεπού, αλεπού τι ώρα είναι;", το "Εκουατόρια"  είναι βιβλία που θα μείνουν στη μνήμη μου, που θα τα κουβαλάω για καιρό. Ευτύχησα επίσης με τα δύο βιβλία που ξαναδιάβασα, την "Άννα Καρένινα" και το "Middlesex".
 
Το διάβασμα είναι ένδειξη ευτυχίας. Το 2017 δεν ήταν ιδιαίτερα αβρό μαζί μου από άποψη υγείας. Όμως με πλούτισε σε άλλους τομείς, με έκανε να σκεφτώ τις προτεραιότητές μου, να αναλογιστώ τη δύναμή μου. Το 2017 έγραψα και διάβασα καλά. 

Υ.Γ. 42 Όπου βλέπετε χρωματισμένο μπλε τον τίτλο του βιβλίου, μπορείτε να πατήσετε και να διαβάσετε την αντίστοιχη ανάρτηση για αυτό. 

Υ.Γ. 42-2  Ευχαριστώ όσους διάβασαν "Το Σχέδιο" και τους άρεσε και θέλησαν να μου στείλουν δυο κουβέντες. Αλλά και τους άλλους που δεν είπαν τίποτα. Κι αυτούς που το σιχάθηκαν· για τον χρόνο και τον κόπο τους. Και τους αναγνώστες του Διαβάζοντας. Για την ανοχή της γκρίνιας και της ακεφιάς μου τον τελευταίο καιρό. Τέλος ευχαριστώ τη μαμά μου και τον μπαμπά μου που με γέννησαν. 

Υ.Γ. 42-2-4 Όλο και κάποιο βιβλίο θα ξέχασα, ας με συγχωρέσει. 

  


4 σχόλια:

  1. Ωραίες επιλογές. Σημειώνουμε τα αδιάβαστα! Καλή υγεία να έχεις, Κατερίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χάρηκα που είδα και τη δική σου ανάρτηση. Μα στα αλήθεια, έχεις αδιάβαστα από αυτή τη λίστα; Καλή υγεία να έχουμε. Σε φιλώ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος31/12/17, 9:08 μ.μ.

    εγώ τύπωσα τη λίστα για λεπτομερέστερη επεξεργασία,
    καλή υγεία και καλή χρονιά νά 'χουμε!

    Βενιαμάκης Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκανα ένα σεριάνι στα δεκάρια αρχικά.Αυριο θα συνεχίσω και σε άλλα.
    Ο Στόουνερ κι ο Αυγουστος δεν χωρεσαν στην παραγγελία που περιμένω, θα είναι σίγουρα στην αμέσως επόμενη. Ωραία προτασεις απο τις εκδόσεις Gutenberg, όπως κι η ρεαλιστική τριλογία που αναφερεις.
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή