3/1/10

"Ο Τελευταίος Κύκνος", Στέφανος Δάνδολος




Κάπως υπερβολικό ως προς την πλοκή, το βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου, μας γνωρίζει μια παρέα εφήβων στην δεκαετία του ‘80, που ωθεί τα πράγματα στα άκρα. Κεντρικός χαρακτήρας η Σου, μια κοπέλα που εμφανίζεται στο σχολείο και με τον αέρα και το στυλ της τους κατακτά όλους, τα αγόρια την ερωτεύονται, τα κορίτσια θέλουν να της μοιάσουν. Την πλαισιώνουν κλασικές φιγούρες, η κολλητή Μάγκυ που μεταλλάσσεται σιγά σιγά σε αντίγραφό της, οι κομπάρσοι- δορυφόροι, ο αισθαντικός έφηβος με τις πολλές ευαισθησίες και το Φτερό που κάνει την αφήγηση.

Εύκολο βιβλίο ως προς το διάβασμα – που το ξεχνάς εξίσου εύκολα είναι η αλήθεια – "Ο Τελευταίος Κύκνος" έχει πιασάρικο τίτλο, που μου φάνηκε σχετικά άσχετος με το θέμα. Καθόλου δυσάρεστος τρόπος να περάσει κανείς κάποιες ώρες, με ένα ενδιαφέρον αφηγηματικό τρικ και μια κάπως μελό και τραβηγμένη ιστορία.

"Ο Τελευταίος Κύκνος", Στέφανος Δάνδολος, εκδ. Καστανιώτη, 2011, σελ. 243

5 σχόλια:

  1. Μεγάλη η χρησιμότητα των μπλογκ, όχι μόνο για να μας προτρέπουν στο διάβασμα, αλλά και για να μας προφυλάσσουν από ανεπιθύμητα βιβλία. Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αξία τους, νομίζω, Κίκα. Πως μπορείς να πεις την πραγματική σου γνώμη χωρίς να πρέπει να τη "στρογγυλοποιήσεις". Και φυσικά δεν είναι ανάγκη να συμφωνούν όλοι με αυτή, αρκεί που υπάρχει βήμα για όλες τις απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή Χρονιά.
    Υπέροχο το blοg σου...Απ' ότι κατάλαβα διαβάζεις ένα βιβλίο κάθε 3 μέρες!!!
    http://thalassa-mazi.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω υπολογίσει τη συχνότητα, Νάσσο μου. Διαβάζω όποτε μου κάνει κέφι και η αλήθεια είναι πως μου κάνει κέφι συχνά!

    Καλή χρονιά, Mike. Πώς πάει η Πέτρινη Σχεδία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή