26/1/14

Μια (ακόμα) βόλτα στο παζάρι



Το παζάρι στην πλατεία Κοτζιά στήθηκε για μια ακόμα φορά και μου φάνηκε κάπως γερασμένο, ολόιδιο με το περσινό, ίσως μάλιστα με λιγότερα βιβλία. Πήγαμε σήμερα το απόγευμα με την Ε.Γ. Κι ενώ στην αρχή τριγυρνούσα με ένα βιβλίο όλο κι όλο, τελικά έφυγα με...7. Α, και 3 παιδικά, που φέτος ήταν τα μόνα που μου φαίνεται πως άλλαξαν και ανανεώθηκαν σε σχέση με τις άλλες χρονιές.

Το παζάρι θα διαρκέσει ως τις 5/2 και παρά τις γκρίνιες μου αξίζει να το επισκεφτεί κανείς, έστω και για να πάρει εκείνο το ένα βιβλίο που χρόνια βάζει στο μάτι και τελικά μετρώντας τα λεφτά του κοντά στο ταμείο καταλήγει να αφήσει.



8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/1/14, 9:18 μ.μ.

    καλησπέρα!
    Κι εγώ έφυγα με 3 βιβλία χθες!
    Το ένα πάντα ήθελα να το αγοράσω αλλά η τιμή ηταν απαγορευτική.. Στο Σογκουν του Τζέημς Κλάβελ αναφέρομαι που η αρχική του τιμή ειναι 50 ευρω ενω στην καλύτερη περίπτωση το είχα βρει με 30 λόγω έκπτωσης. Στο παζάρι είχε μόλις 14! Μιλάμε για μυθιστόρημα περίπου 1200 σελιδων.
    "Η μύτη" του Γκογκολ και το "ακου ανθρωπάκο!" του Ράιχ τα άλλα δυο.
    Μια εύλογη απορία. Αφού πλέον μπορείς να διαβάσεις όποιο βιβλίο θες τζάμπα, λόγω βιβλιοπωλείου, γιατί συνεχίζεις να αγοράζεις βιβλία;
    Καλην;ύχτα και συνέχισε έτσι! Έχω αγοράσει αρκετά βιβλία απο αυτά που έχουν δεχτεί πολύ καλές κριτικές από σένα. Με έχεις ξεφραγκιάσει. :P

    Η.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζάμπα δεν το λες, φυσικά. Τα βιβλία στο βιβλιοπωλείο τα αγοράζω στην χονδρική. Στο παζάρι βγαίνουν βιβλία πολύ συχνά σε τιμή κάτω από την χονδρική, παλιά, που οι οίκοι για κάποιο λόγο δεν υπολογίζουν, λες και το βιβλίο είναι εδώδιμο εποχικό.
    Χαίρομαι που έχουμε κοινά γούστα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/1/14, 2:32 π.μ.

    Προφανώς ο προηγούμενος ανώνυμος αναφέρεται στο γεγονός ότι μπορείς να κάνεις ανάγνωση κάποιου βιβλίου στο βιβλιοπωλείο (που προφανώς έχεις), χωρίς να χρειάζεται να το πληρώσεις και να το αγοράσεις. Γι' αυτό ρωτάει γιατί παρόλα αυτά επιλέγεις να αγοράσεις κάποια στιγμή μερικά βιβλία.
    Θα απαντήσω εγώ βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα: Μάλλον κάποια βιβλία τα έχεις εκτιμήσει ως αρκετά σημαντικά για να βρίσκονται στη βιβλιοθήκη σου και γι' αυτό μπαίνεις στη διαδικασία απόκτησής τους.
    Έτσι δεν είναι; Ή σφάλλω;
    Όσο για το παζάρι, ως συνήθως θα το τιμήσω κι εγώ εντός των ημερών :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ναι, για μένα αυτό δεν είναι λύση. Πρώτον δεν θα ήθελα το ολοκαίνουργιο βιβλίο μου να το έχει πρώτα διαβάσει η... βιβλιοπώλισσα. Και δευτερευόντως είμαι αρρωστάκι, τα βιβλία μου τα θέλω δικά μου.

      Διαγραφή
  4. Α,καλά,ο βιβλιοπώλης που είναι και βαριά βιβλιόφιλος μπορεί ακόμα και να σιχαίνεται κατά βάθος τα παζάρια αλλά να πηγαίνει κανονικότατα και να ξετρυπώνει βιβλία για πάρτη του.

    Αν καταργήσουν την ενιαία τιμή πάντως δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι.

    Αυτά τα Άπαντα του Βουτυρά,μου κάνανε κλικ.

    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα άπαντα Βουτυρά σχεδόν μετανιώνω που δεν πήρα όλους τους τόμους τους...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος27/1/14, 7:32 μ.μ.

    όντως το παζάρι σε ένα μεγάλο βαθμό έχει τα ίδια βιβλία με άλλες χρονιές αλλά πάντα θα βρεις κάτι ενδιαφέρον. έναν μαρίας, έναν γκόγκολ, έναν κορτάσαρ ή έναν ντελίλο (αυτό που ήταν πάλι και δεν το είδα?).

    υ.γ. δεν ξέρω αν το πρόσεξε κανείς άλλος. ''η εξουσία του σκύλου'' που έλεγε ο μαραμπού σε παλιότερο ποστ είχε τις πρώτες μέρες του παζαριού μόλις 1,50 ευρώ. τη δεύτερη φορά που ξαναπήγα στο παζάρι η τιμή είχε αλλάξει στα 6 ευρώ...

    θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια φορά πήγα και δεν το είδα καν. Μα πως μου ξεφεύγουν κάποια βιβλία, πως;

      Διαγραφή