1/8/15

Τα επαχθή vol3: γράφει η Ελένη Γαρυφαλάκη

Κατά την γνώμη μου, τα πιο απεχθή βιβλία είναι εκείνα για τα οποία έτρεφες υψηλές προσδοκίες και τελικά αποδείχθηκαν κατά πολύ(πάρα πολύ όμως) κατώτερα των προσδοκιών σου.

Μια ωραία πρωία λοιπόν, ρώτησα τη διαχειρίστρια αυτού του ιστολογίου, η οποία τυχαίνει να είναι και Μουρακαμική, τι να διαβάσω από Μουρακάμι ώστε να μπω και εγώ στο παγκόσμιο κλαμπ των φανατικών θαυμαστών του εν λόγω συγγραφέα. Η απάντηση: Το κουρδιστό πουλί!

Απερίγραπτη απογοήτευση: 870 ευκολοδιάβαστες σελίδες με την πλοκή να χωλαίνει σε πολλά σημεία, εμβόλιμες ιστορίες, εντυπωσιακές μεν αλλά που σε καμία περίπτωση δεν δένουν με την κεντρική ιστορία, ήρωες που εμφανίζονται από το πουθενά και αναρωτιέσαι ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής τους και γενικά ένα μπερδεμένο κουβάρι ιστοριών και γεγονότων για τα οποία είχα χάσει το ενδιαφέρον μου πολύ πριν το τέλος το βιβλίου. Επίσης, το βιβλίο έχει μία από τις πιο βίαιες σκηνές που έχω ποτέ συναντήσει, η οποία είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει αποκλειστικά για λόγους εύκολου εντυπωσιασμού παρά επειδή χρησιμεύει στην εξέλιξη της πλοκής. 

Εν ολίγοις, είμαι σχεδόν βέβαιη ότι δεν πρόκειται να ξαναδιαβάσω Μουρακάμι και τώρα που το σκέφτομαι θα θέσω προς ανταλλαγή το Κουρδιστό πουλί ώστε να μην υπάρχει καν στην βιβλιοθήκη μου.
  
                                                                                                                           Ε.Γ. 


Υ.Γ. 42 Μπορείτε να μας γράψετε κι εσείς για το βιβλίο εκείνο που δεν συστήνατε ποτέ στους συνανθρώπους σας βιβλιόφιλους και να στείλετε το κείμενο στο kmalakate@gmail.com. Λεπτομέρειες σε τούτο δω το ποστ

ΥΓ. 42-42 Εγώ ακόμα θεωρώ το Κουρδιστό πουλί το καλύτερο Μουρακαμικό βιβλίο


13 σχόλια:

  1. Σου φάνηκε λίγο ξεκούρδιστο το πουλί απ' ό,τι καταλαβαίνω, Ελένη! Και ψάχνεις υποψήφια θύματα για να το φορτώσεις! :)

    Και η Κατερίνα καταστρέφει κόσμο. Κατά τ'άλλα, χθες της έφταιγε η Βιβή!! :Ρ Βγήκαν τα μαχαίρια μού φαίνεται, δίνουμε στεγνά και αυτούς μου μας κάνουν τις προτάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαραμπού ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/8/15, 6:43 μ.μ.

      Με αδικείς Μαραμπού! Αν ήσουν στο φβ, από το οποίο έφυγες τρέχοντας, θα έβλεπες ότι υπάρχουν πολλοί που τους αρέσει! Και τέλος πάντων, πρέπει ν'αποφασίσεις αν το θέλεις, δεν θα σε περιμένω αιώνια :P
      E.Γ.

      Διαγραφή
    3. Δεν με ρίχνεις με τέτοια. Η ανταλλακτική του δύναμη υποτιμήθηκε εντυπωσιακά! Θα το σκεφτώ αν και πότε :)

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος2/8/15, 12:15 μ.μ.

      Εγώ φταίω που έγραψα τα αληθινά μου αισθήματα για το βιβλίο, καλά να πάθω :(
      E.Γ.

      Διαγραφή
  2. Πόσο συμφωνώ με τη διαπίστωσή σου στην αρχή του κειμένου!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/8/15, 6:46 μ.μ.

      Ε, ναι, μπορώ να σκεφτώ πολλά βιβλία πολύ χειρότερα από το Κουρδιστό πουλί αλλά αυτό το μίσησα περισσότερο κυρίως εξαιτίας των προσδοκιών μου που διαψεύστηκαν.
      Καλό μήνα να έχεις!
      Ε.Γ.

      Διαγραφή
  3. Έτσι Μαραμπού μου πες τα,να καταρριφθούν οι πλάνες,να πέσουν οι καταχθόνιες μάσκες των υπαιτίων του αναγνωστικού ολέθρου αθώων ματιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/8/15, 6:48 μ.μ.

      Βιβή, μετά από αυτό που έκανες στην Μάρθα δεν δικαιούσαι να ομιλείς :P
      E.Γ.

      Διαγραφή
  4. Μάρθα,πες σ΄αυτές εδώ κι αυτούς εκεί και τα καλά πράματα σου έχω προτείνει και τι δεν-κρατάω-κακίες κυρία που είμαι (που με έβριξε εκείνος ο αγενής εκδότης αλλά right now διαβάζεις βιβλίο του οίκου του).
    Πάντως κι εσένα Ε.Γ. σ΄έχω πάρει στον λαιμό μου,χαχαχαχα,(μ΄έναν που εμένα μ΄άρεσε βεβαίως) τώρα το θυμήθηκα αλλά δεν θα το πούμε δημοσίως γιατί θα γίνει του Δράμαλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες καλέ να κάνουμε λίγο τζέρτζελο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/8/15, 12:18 μ.μ.

      Α, καλά Βιβή που το θυμήθηκες; Μην προτείνεις βιβλία παιδί μου, καις κόσμο :P
      E.Γ.

      Διαγραφή