5/1/12

Ψάχνοντας για εκδότη



            Νιώθω στο πετσί μου τον αναβρασμό, την ένταση, λίγος από τον παλιό θυμό έχει επιστρέψει. Αλλά γύρισε μαζί του και η ανάγκη για γραφή. Δυο χρόνια τώρα γράφω μόνο σπαράγματα, ένα διήγημα από δω, δυο λέξεις από κει, παρατημένο το τελειωμένο μου χειρόγραφο δυο χρόνια στα ντουλάπια, μισοξεκινισμένα τρία. Όμως τώρα αυτό που ξεκίνησε θα τελειώσει, έχει φτάσει ήδη στην καμπή που ξέρω τους ήρωες, που αναστήθηκαν μέσα στα χέρια μου, που τώρα αποζητούν μια αυτενέργεια εντυπωσιακή πάντα, μια ανατροπή.
             Κοινώς τώρα ήρθε η ώρα να βγει από το συρτάρι μου το παλιό -γιατί πρέπει να δώσει τη θέση του στο ντουλάπι στο νέο-  και να κάνει τη γύρα του στους εκδότες. Τα βράδια κάνω ένα τελευταίο πέρασμα σε αυτό το κείμενο που έγραψα πριν χρόνια και σιχαίνομαι που το κράτησα τόσον καιρό, που ίσως να είναι πια λίγο εκτός τόπου και χρόνου. Δεν είναι όμως, τα βιβλία παραδόξως δεν παλιώνουν. Τουλάχιστον όχι μέχρι να περάσουνε αιώνες.
            Γύρισε και λίγος από τον θυμό μου για την προηγούμενη μου εμπειρία, λίγος από τον ενθουσιασμό μου. Μια από αυτές τις μέρες με τα χειρόγραφα ανά χείρας θα χτυπήσω πάλι την πόρτα των εκδόσεων. Σε κακή συγκυρία, με άσχημη προϊστορία, με δύσκολο θέμα, ως συνήθως, δηλαδή. Αλλά αυτό είναι το μόνο που αξίζει τον κόπο να κάνω, για μένα.

13 σχόλια:

  1. Δημήτρης Αλεξίου5/1/12, 11:34 π.μ.

    Καλή επιτυχία και από μένα Κατερίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να εφοδιαστούν και τα "μέλη" του blog σου με ένα ηλεκτρονικό αντίτυπο!
    καλή επιτυχία εννοείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι ηλεκτρονικό! Χαρτί και τυπωμένο μελάνι! να μυρίζει χαρτούρα και να σε ενισχύσουμε δεόντως! Καλή επιτυχία Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ποστ σου ειναι πολυ ομορφο και νιωθω οτι ειναι η αληθεια σου... Σου ευχομαι καλη επιτυχια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @filoteo : Μα για χαρτί συζητάμε, αυτό είναι το δύσκολο..... να είσαι καλά για την ενθάρρυνση, ευχαριστώ.

    @Snowball : Έτσι νομίζω πως είναι η αλήθειά μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχε θετικές σκέψεις και όλα θα πάνε καλά Κατερίνα μου! καλή χρονιά και καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει να διαβάσεις το διήγημα "Γκόμες Παλάσιο" του Μπολάνιο(Πουτάνες Φόνισσες),νομίζω ότι θα σε αγγίξει.Δεν έχει να κάνει με τον εκδοτικό κόσμο,αλλά μιλάει (και για) φερέλπιδες συγγραφείς-ποιητές χαμένους στο πουθενά του χώρου και -νομίζω- του χρόνου,με έναν τρόπο πολύ μελαγχολικό και συγκινητικά ανθρώπινο. Καλή τύχη σου εύχομαι και υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ vivliolatreia : Μακάρι να πάνε καλά τούτη τη φορά. Οι χειρισμοί μου είναι πάντα άγαρμποι σε αυτό το θέμα.

    @ Johnny Panic : Ο Μπολάνιο με κυνηγά, δεν θα τον γλιτώσω μου φαίνεται..... Υπομονή είναι το κλειδί. Κι εγώ είμαι ανυπόμονη και τσαπατσούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Johnny Panic
    Μακάριοι οι διαβάσαντες το διήγημα αυτό. Να'σαι καλά που μου το θύμησες. Για κάτι τέτοια διηγήματα του Bolano δεν πιάνω τα μυθιστορήματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόλις τώρα είδα αυτήν την ανάρτησή σου και έχω αγωνία μα μάθω πώς πήγε. Πες μας τα σχετικά νέα. Είχες καλά αποτελέσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού το έγραψα, κιότεψα και δεν έκανα τίποτα. Ίσως αργότερα...

      Διαγραφή