14/9/22

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΤΟ BOOKTALKS

 

 



ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Εισηγήτρια: Κατερίνα Μαλακατέ

(210 ευρώ/ 10 τρίωρα εργαστήρια σε τρεις άτοκες δόσεις ή 200 ευρώ προκαταβολικά πριν την έναρξη των εργαστηρίων)

Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ 8-11μ.μ. (1ος κύκλος) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω zoom
Έναρξη Δευτέρα 3/10/2022
Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 6-9 μ.μ. (2ος κύκλος) ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στο βιβλιοπωλείο μας
Έναρξη Τετάρτη 5/10/2022
Κάθε ΠΕΜΠΤΗ 6-9μ.μ. (1ο κύκλος) ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στο βιβλιοπωλείο μας
Έναρξη Πέμπτη 6/10/2022

Λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί το εργαστήρι γραφής μπορείτε να βρείτε εδώ: https://diavazontas.blogspot.com/2022/02/creative.html

Βιογραφικό εισηγήτριας:
Η Κατερίνα Μαλακατέ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και σπούδασε Φαρμακευτική στο ΕΚΠΑ. Ασχολήθηκε με τη γραφή από πολύ μικρή και έλαβε μέρος σε αρκετούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, με αποτέλεσμα τη συμμετοχή της σε έξι συλλογικές εκδόσεις διηγημάτων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Deree και στο ΕΚΕΒΙ, καθώς και στο Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής (ΕΑΠ/ Πανεπιστήμιο Φλώρινας).

Το 2009 ξεκίνησε το ιστολόγιο Διαβάζοντας κι έκτοτε αναρτώνται εκεί αδιαλείπτως κριτικές της για βιβλία. Από το 2011 διαχειρίζεται και την ομώνυμη βιβλιοφιλική ομάδα στο Facebook. Το 2013 (συν)δημιούργησε το βιβλιοπωλείο-καφέ Booktalks. Εκείνη τη χρονιά εκδόθηκε και η νουβέλα «Κανείς δεν θέλει να πεθάνει». Το 2014 ξεκίνησε η ραδιοφωνική εκπομπή Διαβάζοντας στον amagi radio, που κράτησε πέντε περίπου χρόνια. Από την εκπομπή πέρασαν δεκάδες άνθρωποι του βιβλίου, συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, εκδότες. Είναι συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου. Το 2016 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα «Το Σχέδιο» από τις εκδόσεις Μελάνι, ενώ το 2020 το δεύτερο, με τίτλο «Χωρίς πρόσωπο» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Εισηγήτρια: Βιβή Γεωργαντοπούλου

(150 ευρώ/10 δίωρα εργαστήρια σε τρεις άτοκες δόσεις ή 140 ευρώ προκαταβολικά πριν την έναρξη των εργαστηρίων)

Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ 7:30-9:30μ.μ. (1ος κύκλος) ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στο βιβλιοπωλείο μας
Έναρξη Δευτέρα 3/10/2022
Κάθε ΤΡΙΤΗ 7:30-9:30μ.μ (2ος κύκλος) ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στο βιβλιοπωλείο μας
Έναρξη Τρίτη 4/10/2022
Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 8-10μ.μ. (1ο κύκλος) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω zoom
Έναρξη Τετάρτη 5/10/2022

Λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί το εργαστήρι ανάγνωσης μπορείτε να βρείτε εδώ:

Βιογραφικό εισηγήτριας: 

Η Βιβή Γεωργαντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Νομικά στο ΕΚΠΑ,  Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο ΕΑΠ  και παρακολούθησε σεμινάρια στο ΕΚΠΑ, στο ΕΚΕΒΙ, σε διάφορα ΙΕΚ , σε ΟΤΑ και αλλού (πχ Μικρογλυπτικής, Κοσμήματος, Βιβλιοδεσίας, Ιστορίας της Τέχνης, Ιστορίας της Λογοτεχνίας, Επιμέλειας και Διόρθωσης Κειμένου, Εκπαίδευσης Ενηλίκων κ.ά. Ήταν ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Degas, που το κατάπιε μάλλον εύκολα η κρίση μα που από αυτό προέκυψαν στιβαρές φιλίες και όμορφες δραστηριότητες: το 2007 η Λέσχη Ανάγνωσης Degas,το 2010 το http://lesxianagnosisbiblioudegas.blogspot.com, λίγο μετά η Λέσχη Ανάγνωσης των Βιβλιοταξιδευτών και στη συνέχεια η Λέσχη Ανάγνωσης Πεζογραφίας στο Πατάρι του Κέδρου, πολλές παρουσιάσεις βιβλίων, αρθρογραφία βιβλιοκριτική σε αξιόλογα έντυπα κτλ.

Η εμπειρία που αποκόμισε σχεδόν δεκαπέντε χρόνια με τις λέσχες ανάγνωσης και τον υπέροχο κόσμο τους και οι γνώσεις από τη συστηματική μελέτη της Ιστορίας και της Θεωρίας της Λογοτεχνίας για τις ανάγκες των λεσχών ήταν σε μεγάλο βαθμό ο λόγος, το κίνητρο και το κύριο διδακτικό εφόδιο, ώστε να στηθεί ένα εργαστήριο για την ανάγνωση και τη γραφή  όπως αρμόζει στην Λογοτεχνία, σοβαρά και έντιμα, δοτικά και συγκροτημένα ,φιλτραρισμένο όμως με τον γενικότερο δικό της τρόπο αντίληψης των πραγμάτων, που δεν είναι άλλος από τον διαδραστικό και ομαδικό, τον τρόπο του ενήλικου «δάσκαλου» που ποτέ δεν έπαψε να μαθαίνει και γι΄ αυτό ακούει προσεκτικά και συνδιαμορφώνει τα της γνώσης με τον ενήλικο «μαθητή» του στο εργαστήριο, δίπλα του δηλαδή όντας και όχι απέναντί του ανεβασμένος σε μια πραγματική ή φανταστική έδρα και, ηθελημένα ή αθέλητα, κρατώντας για τον εαυτό του τις περισσότερες από τις γνώσεις που απέκτησε.


EΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (11-13 ετών)

Εισηγήτρια: Κατερίνα Παπαδημητρίου

(230 ευρώ/ 10 δίωρα εργαστήρια σε τρεις άτοκες δόσεις)

Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ 5-7μ.μ. ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στο βιβλιοπωλείο μας
Έναρξη Δευτέρα 24/10/2022

Βιογραφικό εισηγήτριας:

Η Κατερίνα Ι. Παπαδημητρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι εκπαιδευτικός με μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή και μεταπτυχιακές σπουδές στη«Δημιουργική γραφή» - «Συγγραφή» στο ΠΜΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα όπου υπηρετεί σε ΚΕΔΑΣΥ ως Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, ενώ ταυτόχρονα δραστηριοποιείται και ως διδάσκουσα Δημιουργικής Γραφής. Άρθρα, βιβλιοκριτικές και διηγήματα της έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και σε ηλεκτρονικά και έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά. Επιπλέον, αρθρογραφεί ως μόνιμη συνεργάτιδα στο portal πολιτισμού - ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό Culture Book.

Πρώτη της εκδοτική εμφάνιση, με οκτώ διηγήματά της, στο Ανθολόγιο με τίτλο,«Οδός δημιουργικής γραφής», από τις εκδόσεις «Γραφομηχανή» (2015), καιακολουθεί, το 2022, το δοκίμιο από τις Εκδόσεις Κομνηνός με τίτλο, «Το ελληνικό διήγημα του 20 ου αιώνα, Προσεγγίσεις», όπου Έξι διηγήματα ασκούν κριτική σε διηγηματογράφους της γενιάς του ’30.

Τα εργαστήρια μας θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 2109802520, στο info@booktalks.gr και στα inbox μας σε facebook και Instagram

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7μ.μ. θα γίνει μια ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας με τις εισηγήτριες στο Booktalks (Αρτέμιδος 47, Π. Φάληρο)

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 9μ.μ. θα κάνουμε ένα live στο ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ για τον ίδιο λόγο.

* Στους δεύτερους κύκλους των σεμιναρίων μας δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες και όσοι έχουν ολοκληρώσει τους πρώτους κύκλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου