12/2/22

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής στο Booktalks

 

Πώς και πού

Διά ζώσης στο Booktalks (Αρτέμιδος 47, Π. Φάληρο) κάθε Τετάρτη 6-9 μ.μ., ξεκινώντας από την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 και για δέκα συναντήσεις.

Εισηγήτρια η Κατερίνα Μαλακατέ *

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 12. Απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την αποφυγή του covid 19. Το εργαστήριο θα λάβει χώρα στον εσωτερικό χώρο του καφέ του Booktalks.

                                         
Σκοπός και τρόπος διεξαγωγής

Σκοπός των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής είναι η εξοικείωση με τα βασικά στοιχεία της γραφής. Εκκινώντας από τη μικρή φόρμα και καταλήγοντας στη μεγάλη, πώς δομείται ένα μικροδιήγημα, ένα διήγημα, μια νουβέλα και τελικά ένα μυθιστόρημα. Στο πρώτο μισό κάθε συνάντησης θα διαπραγματευόμαστε σε θεωρητικό επίπεδο ζητήματα όπως η δομή, οι χαρακτήρες, οι διάλογοι, οι περιγραφές, η εστίαση, η γλώσσα, το ύφος. Θα μιλήσουμε και για πιο πρακτικά θέματα όπως οι διορθώσεις, η επιμέλεια, οι εκδοτικές πρακτικές. Στο δεύτερο μισό της συνάντησης θα συζητάμε για τα κείμενα των συμμετεχόντων. Η συστηματική γραφή και η τριβή με τα κείμενα είναι πολύτιμοι αρωγοί στη συγγραφική πορεία και για αυτό κάθε εβδομάδα θα απαιτείται ο καθένας να γράφει αλλά και να εκφέρει άποψη για τα γραπτά των υπολοίπων.


Σε ποιους απευθύνεται

Σε αυτούς που ήδη γράφουν και θα ήθελαν να ασχοληθούν συστηματικά με τη λογοτεχνία και τη γραφή. Σε όσους είναι φανατικοί αναγνώστες και θα ήθελαν να δοκιμαστούν και στη γραφή.


Κόστος

Το συνολικό κόστος και για τις δέκα συναντήσεις θα είναι 210 ευρώ, που μπορεί να καταβληθεί σε τρεις άτοκες δόσεις, στην αρχή της 1ης , της 4ης και της 7ης συνάντησης.Για πληροφορίες αλλά και να δηλώσετε συμμετοχή: 2109802520, info@booktalks.gr και kmalakate@gmail.com. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.*Βιογραφικό εισηγήτριας
Η Κατερίνα Μαλακατέ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και σπούδασε Φαρμακευτική στο ΕΚΠΑ. Ασχολήθηκε με τη γραφή από πολύ μικρή και έλαβε μέρος σε αρκετούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, με αποτέλεσμα τη συμμετοχή της σε έξι συλλογικές εκδόσεις διηγημάτων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Deree και στο ΕΚΕΒΙ, καθώς και στο Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής (ΕΑΠ/ Πανεπιστήμιο Φλώρινας).

Το 2009 ξεκίνησε το ιστολόγιο Διαβάζοντας κι έκτοτε αναρτώνται εκεί αδιαλείπτως κριτικές της για βιβλία. Από το 2011 διαχειρίζεται και την ομώνυμη βιβλιοφιλική ομάδα στο Facebook. Το 2013 (συν)δημιούργησε το βιβλιοπωλείο-καφέ Booktalks. Εκείνη τη χρονιά εκδόθηκε και η νουβέλα «Κανείς δεν θέλει να πεθάνει». Το 2014 ξεκίνησε η ραδιοφωνική εκπομπή Διαβάζοντας στον amagi radio, που κράτησε πέντε περίπου χρόνια. Από την εκπομπή πέρασαν δεκάδες άνθρωποι του βιβλίου, συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, εκδότες. Είναι συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου. Το 2016 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα «Το Σχέδιο» από τις εκδόσεις Μελάνι, ενώ το 2020 το δεύτερο, με τίτλο «Χωρίς πρόσωπο» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.4 σχόλια:

 1. Γεια χαρά,
  για το εργαστήριο δημιουργικής ανάγνωσης τι ισχύει;
  θξ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το εργαστήριο δημιουργικής ανάγνωσης θα το συντονίζει η Βιβή Γεωργαντοπούλου https://lesxianagnosisbiblioudegas.blogspot.com/ . Το κόστος θα είναι 150 ευρώ για τις δέκα συναντήσεις (πάλι μπορεί να καταβληθεί τμηματικά). Θα έχουν ένα θεωρητικό κομμάτι κι ένα πρακτικό, με συγκεκριμένα αναγνώσματα.

   Διαγραφή
 2. Υπάρχουν ακόμα θέσεις για τα εργαστήρια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για το Γραφής έχουν κλείσει οι θέσεις, έχουμε λίστα αναμονής αν ακυρώσει κάποιος. Για το Ανάγνωσης βάλαμε μια μέρα ακόμα, υπάρχουν θέσεις τη Δευτέρα 6-8 μ.μ.

   Διαγραφή