17/12/15

Φριχτά εξώφυλλα, ατυχώς μεταφρασμένοι τίλοι- Part II


Και μετά από την φοβερή παγκόσμια επιτυχία που είχε το Φριχτά εξώφυλλα Part I, είπα να σας δώσω και μερικά συμπληρωματικά:



Ο συνταγματάρχης Λιάπκιν ως Μικρός Πρίγκηπας. Χωρίς την μπέρτα.



Η μαμά μου βούτηξε το βιβλίο λόγω τίτλου και εξωφύλλου. Και μαντέψτε, δεν ήτανε ροζ. Απογοήτευση.




Φαντάζομαι πως ακόμα κι όταν η Μανρό πήρε το Νόμπελ δεν κατάλαβαν πως δεν γράφει Άρλεκιν.


Ε, εδώ βλέπουμε την "Τετράδα" 


"Λευκός θόρυβος", ή λευκό εξώφυλλο; Σύγχυ(ι)ση.





Ναι, πρόκειται για το ίδιο βιβλίο.



Όποιος μαντέψει πως ο Powers είναι από τους σημαντικότερους συγγραφείς του αιώνα μας, παίρνει βραβείο. Διαβάζει ένα εξαιρετικό βιβλίο.


 Μείναν όλα ίδια. Όλα. Όλα; 


Και για το τέλος άφησα το καλύτερο, τον αδιαφιλονίκητο νικητή αυτής της σειράς:







5 σχόλια:

  1. Διαφωνώ μόνο στο "Πάρα πολλή ευτυχία": το εξώφυλλο δε μου φαίνεται εξώφυλλο Άρλεκιν - αντιθέτως, η κοπέλα που απεικονίζεται, χαμογελώντας με κλειστά μάτια, σε κάποια παραλία (υποθέτω)ένα καλοκαίρι, "μου κάνει" ένα κλειστό, αύταρκες σύστημα, μού "βγάζει" πληρότητα και χαρά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι η "πάρα πολλή ευτυχία". Και, εντελώς αναπάντεχα, βρήκα ένα από τα επόμενα βιβλία που θα διαβάσω. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ, με κάποιο τρόπο η ανάρτηση επιτέλεσε τον σκοπό της. Έστω και ανορθόδοξα. <3

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/12/15, 5:56 μ.μ.

    Μα είναι δυνατό να έχει τέτοια αισθητική εξώφυλλο σε βιβλίο της Χούστβεντ; Έχω διαβάσει την εξαιρετική Τυφλόμυγα και το πολύ καλό Μυστικό της Λίλυ Νταλ και ο μοναδικός λόγος που δεν έχω ακόμα διαβάσει το τρίτο της βιβλίο που κυκλοφορεί στα ελληνικά είναι αυτό το -πώς να το περιγράψω- εξώφυλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/12/15, 9:49 μ.μ.

    Εδώ νομίζω έχουμε να κάνουμε περισσότερο με μπέρδεμα του τάργκετ γκρουπ στο οποίο απευθύνονται οι εκδότες.
    Επίσης, τι ακριβώς είναι το τριχωτό μίξερ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/1/16, 1:26 π.μ.

    Αναρωτιέμαι και εγώ για το τι είναι το τριχωτό μίξερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή