8/2/12

"Μάσκες", Leonardo Padura


       


           Σπανίως με ενθουσιάζουν αστυνομικά μυθιστορήματα που αφήνουν λίγα στη φαντασία, σε τούτο δω πάντως, παρ’ όλο που ήξερα με βεβαιότητα σχεδόν από την αρχή τον δολοφόνο, με κράτησε η γραφή, το θέμα και ο εξαιρετικός κεντρικός χαρακτήρας.

            Στην Αβάνα ο αστυνόμος Μάριο Κόντε αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ένα περίεργο έγκλημα με θύμα μια τραβεστί ντυμένη με ένα κατακόκκινο φόρεμα που βρίσκεται στραγγαλισμένη στο κεντρικό Πάρκο. Στην πορεία της έρευνας ο Κόντε γνωρίζει τον κόσμο των ομοφυλοφίλων της Αβάνας, έναν σκηνοθέτη και συγγραφέα που είναι αδελφή κατατρεγμένη από το σύστημα, μια γυναίκα με το κωλαράκι ενός σπουργιτιού, θυμάται από την αρχή πως πάντα ήθελε να γίνει συγγραφέας. Η εξέλιξη του χαρακτήρα είναι ομαλή, αλλά ταυτόχρονα με εκπλήξεις και η ροή της αφήγησης εθιστική. Πρόκειται για ένα βιβλίο ρουφηχτό.

            Στην τελική ανάλυση ίσως η έξη μου από τους Λατινοαμερικάνους συγγραφείς να χρήζει κάποιας ψυχιατρικής συμβουλής……  

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/2/12, 11:00 π.μ.

    Την "έξη από τους Λατινοαμερικάνους συγγραφείς" που αναφέρεις μπορω να την κατανοήσω σε μεγάλο βαθμό!"Ρουφηχτό" είναι και το τελευταιο του βιβλίο-Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά- που μου κρατάει συντροφιά αυτές τις δύσκολες μέρες του Φλεβάρη.
    ΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, νομίζω πως θα διαβάσω κι άλλο Παδούρα λιαν συντόμως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή