8/3/23

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ BOOKTALKS


*συντονίζει η Κατερίνα Μαλακατέ

Τα εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής του Booktalks γίνονται τόσο διά ζώσης στο βιβλιοπωλεία μας (Αρτέμιδος 47, Π. Φάληρο), όσο και διαδικτυακά.

Το κόστος είναι 210€ σε δύο δόσεις ή 200€ εφάπαξ για κάθε κύκλο 10 τρίωρων συναντήσεων.


Το πρόγραμμα των Εργαστηρίων Γραφής για την Άνοιξη 2023


1ος κύκλος: κάθε Παρασκευή 6-9.μ.μ. στο βιβλιοπωλείο.

Έναρξη: Παρασκευή 17/3/2023 (10 τρίωρες συναντήσεις)


2ος κύκλος : κάθε Πέμπτη 6-9μ.μ. στο βιβλιοπωλείο

Έναρξη: Πέμπτη 23/3/2023


2ος κύκλος Διαδικτυακό Εργαστήριο Γραφής: κάθε Δευτέρα 8-11μ.μ. μέσω zoom

Έναρξη: Δευτέρα 20/3/2023


3ος κύκλος: κάθε Τετάρτη 6-9μ.μ. στο βιβλιοπωλείο

Έναρξη: Τετάρτη 15/3/2023


Τα εργαστήρια γραφής μας διαρθρώνονται σε τρεις κύκλους.

Στον πρώτο κύκλο οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τα βασικά της πεζογραφικής γραφής, τον αφηγητή, τους ήρωες, τους διαλόγους, τη διάθρωση της πλοκής, τον χειρισμό του χρόνου και του χώρου, το ύφος κ.ο.κ. Όλα δομημένα, με σημειώσεις. Και συστηματοποιούν το γράψιμό τους.

Για να λάβει κανείς μέρος χρειάζεται κυρίως η διάθεση να ασχοληθεί με το γράψιμο, μιας και απαιτείται η συγγραφή ενός διηγήματος περίπου 500 λέξεων την εβδομάδα.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά. Προκύπτουν τόσο από το γράψιμο συντεταγμένα κάθε εβδομάδα, όσο και από την έκθεση αυτών των κειμένων στο πλαίσιο της μικρής, προσπατευμένης ομάδας.


Στον δεύτερο κύκλο ασχολούμαστε με κάθε είδος ξεχωριστά, οι συμμετέχοντες ασκούνται στη συγγραφή αστυνομικού, ερωτικού, ιστορικού, φανταστικού διηγήματος κ.ο.κ. και εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο στις βασικές τεχνικές της πεζογραφίας.


Ο τρίτος κύκλος αφορά το πέρασμα σε μεγαλύτερα κείμενα, πώς στήνεται μια μεγάλη σε έκταση αφήγηση, τι απαιτείται, πώς μπορεί κανείς να ξεπεράσει τους σκοπέλους. Αλλά και στη διαδικασία της έκδοσης και επιμέλειας της συλλογής διηγημάτων των συμμετεχόντων στον κύκλο.

Κάθε κύκλος αποτελείται από 10 τρίωρες εβδομαδιάιες συναντήσεις. Για να λάβει μέρος κανείς στον δεύτερο και στον τρίτο κύκλο πρέπει να έχει ολοκληρώσει αντίστοιχα τον πρώτο ή τον δεύτερο κύκλο.

Για πληροφορίες αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε mail στα: info@booktalks.gr ή kmalakate@gmail.com

*Η Κατερίνα Μαλακατέ γεννήθηκε το 1978 και σπούδασε φαρμακευτική. Διατηρεί από το 2009 το βιβλιοφιλικό ιστολόγιο Διαβάζοντας και είναι ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Booktalks. To πρώτο της μυθιστόρημα, Κανείς δεν θέλει να πεθάνει, εκδόθηκε το 2013, ακολούθησε Το Σχέδιο, ενώ το τελευταίο της, Χωρίς πρόσωπο, κυκλοφόρησε το 2020 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.Μπορείτε αν θέλετε να διαβάσετε κι άλλα για εργαστήρια μας εδώ:

http://diavazontas.blogspot.co...

http://diavazontas.blogspot.co...

http://diavazontas.blogspot.co...

http://diavazontas.blogspot.co...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου